Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

612-820-product.jpg"Nem lett volna fantasztikus, ha az első világháborút genetikailag módosított mutáns állatokkal vívták volna gőzzel hajtott harci gépezetek ellen?"

A New York Times kérdése jogosnak tűnik, főleg miután az ember elolvassa Scott Westerfeld fantasztikus ifjúsági regényét. A történet egyszerűen lenyűgöző, a karakterek elevenek és magával ragadóak, az események sodrását pedig szavakkal szinte le se lehet írni. Én egy pillanatra se tudtam letenni a könyvet, míg a végére nem értem, s miután az utolsó oldal utolsó mondata után ráébredtem, hogy véget ért a csoda, ideje felébredni mindössze egyetlen kérdésem maradt: Hát hol a folytatás?

Annyi bitos, hogy Scott Westerfeld bizony tud írni. A karakterek hamar az ember szívéhez nőnek, annak az alternatív világnak a csodái pedig, melyeket az olvasó elé tár mesébe illőek. Egyszerűen muszáj elolvasni még egy és még egy fejezetet, hogy az ember megtudja, hogyan is működik a Leviatán nevezetű, hatalmas ökoszisztéma, miként lehet egy viharjáróval futni és vajon kitör-e az első világháború a darwinisták és a gépimádó barkácsok között.

És hogy mindezek közben megismerhetjük két súlyos titkokat hordozó tinédzser, Sándor  és Deryn Sharp barátságának és kapcsolatának kibontakozását, csak még izgalmasabbá teszi az olvasást. ^^

A könyv minden egyes sora élmény és varázslat, nagyon örülök, hogy ezt a könyvet választottam arra, hogy megnyissam vele idei olvasmányaimat. Csodálatos volt minden pillanata, egyszerűen csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti az izgalmas kalandokat és a steampunk világát. A Leviatán nem csak véletlenül kapta meg az Aurealis-díjat és egy évvel később a Locus-díjat, valóban az egyik legcsodálatosabb ifjúsági regény, amihez az utóbbi időben szerencsém volt. ^^

Alig várom, hogy a többi kötete is megjelenjen magyarul, de addig is egy kis kedvcsinálónak, íme a trilógia első kötetének magyar trailere Keith Thompson fantasztikus grafikáival illusztrálva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.