Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

And Love Said No - Egy összetört szív szilánkjai

2013.03.17

 

Az esetek többségében igyekszem távol tartani magam a szomorú fanfiction műfajoktól, így a drámákat vagy angst történeteket csak elvétve olvasok. Ez a cikk azonban egy olyan történetnek hivatott adózni, ami egyszerűen csodálatos és gyönyörűen kivitelezett, én még most, órákkal az olvasása után is megborzongok, s mi tagadás könnybe lábadnak a szemeim. Aki tehát szereti a szomorú, elgondolkodtató történeteket és a Fruites Basket című animét, az most jól figyeljen, egész biztosan nem fogja megbánni, ha egy kis időt szán erre az angol nyelven íródott csodára.

Igazság szerint nem tudnám megmondani, miért is kezdtem e olvasni keir "And Love Said No" című történetét, hiszen mint említettem, általában nem rajongok az olyan írásokért, amik szomorúak (bár a rózsaszín masnikkal átkötött happy endnek sem vagyok épp híve) de ez a történet valahogy sokszor magára vonta már a figyelmemet. Az alkotó alacsonyabb korhatárú történetei közül már olvastam néhányat és azok is csodálatosak voltak, talán ezért határoztam úgy, hogy ennek a nem is rövid kis írásnak is nekifogok és elolvasom.

108249.jpg

A történet középpontjában Kyo áll, évekkel azután, hogy "eladta a lelkét" Akitónak, cserébe a zodiákusok közé kerülésért. És hogy miért is tette mindezt? Azért, hogy szerelmet vallhasson Hatsuharunak, aki azonban elutasította és összetörte a szívét. A történet tehát alapvetően egy kizsákmányoláson és fájdalmon alapuló kapcsolatról szól Akito és Kyo között, már ha egyáltalán lehet kapcsolatnak nevezni azt, ami köztük folyik. Mindez Kyo szemszögéből van leírva, aki kiüresedett lélekkel, összetörve létezik egy olyan kapcsolatban, amiben gyengédség helyett a nemi erőszakhoz hasonlatos szexualitás valamint a teljes testi, lelki és érzelmi kizsákmányolás van jelen.

Hogy miért szerettem meg mégis ezt a történetet, ami kétségtelenül borzalmas, embertelen dolgokról született és azt mutatja be, miként törik össze egy erős lélek az elutasítás és a fájdalom súlya alatt? Azért, mert keir utánozhatatlan módon, árnyaltan és csodálatosan írja meg mindezt. A nyers valóságot tárja az olvasó elé szépítés nélkül, úgy érintve meg a lelket, hogy szem garantáltan nem marad szárazon, még akkor sem, ha Kyo Sohma történetesen nem az olvasó kedvenc karaktere. Néha pedig szükség van ilyen történetekre, hogy az ember rádöbbenjen; nem az a szörnyeteg ezen a világon, aki "annak születik", hanem az, aki úgy viselkedik, hogy kiérdemelje ezt a titulust. A szomorú pedig az, hogy néha bizony a jó emberek szenvednek, anélkül, hogy bárki észrevenné és a rosszak... A valóéletben bizony igen ritkán nyerik el méltó büntetésüket.

 

A történet leírása:
Kyou sells his soul for the chance to declare his love, but in the end his heart lies broken and all that's left is Akito. Can someone be saved from the devil himself?

 

Akinek sikerült felkeltenem az érdeklődését egy olyan történet iránt, ami mélyen megérinti a lelket, az ide kattintva elolvashatja keir csodálatos novelláját.
Figyelem! A korhatár szigorúan 18+, ráadásul a történet kőkemény yaoi ezt kérlek vegyétek figyelembe, mielőtt a linkre kattintanátok. És készítsetek elő zsebkendőt, garantálom, hogy szükségetek lesz rá...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.