Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Thousand Yesterdays avagy a Soha Fel Nem Virradó Holnap Reményei

2014.02.11

 

Régóta nem írtam, nem éreztem rá késztetést, de egy réges-régi novella, amit nem rég a figyelmembe ajánlottak ismét meghozta a kedvemet a blogoláshoz. Talán hosszabb időre is. ^.^ Fura módon ismét egy olyan darabot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, mely nem vidám, még csak nem is könnyen emészthető darab, pedig ilyesmiket én is csak ritkán olvasok. Általában. De egy-egy dráma mégis megfog, magához láncol és nem enged el. Van ilyen, lássuk tehát VelvetBlood 2006-ból való csodálatos novelláját, melynek címe A Thousand Yesterdays.

Nem nehéz elismernem, a történet első ránézésre egyáltalán nem volt számomra vonzó, bár kevés dolog van, ami elriaszt egy jó fanfiction-től. A nemi erőszak vagy non-con tartalom ilyesmi, mégis addig rágta Rii chan a fülemet, míg meg nem nyitottam és olvasni nem kezdtem ezt a nem mindennapi történetet. Azt kell mondjam, nem bántam meg.

A világ, amibe VelvetBlood elkalauzol minket nem egy anime világa, hanem az utóbbi időben hozzám mindinkább közelkerülő Harry Potter univerzum. A történet dióhéjban igen egyszerű: Draco egy auror razzia során fogságba esik, s bár meg van győződve róla, hogy a minisztérium tartja fogságban, valójában egész más a helyzet. Hiszen mit sem sejt arról, hogy mindenki halottnak hiszi, s akinek "vendégszeretetét" élvezni kénytelen az nem más, mint Harry nyavalyás Potter. S hogy mitől még érdekesebb és kifacsartabb a helyzet? Hogy koránt sem egy napja volt az a bizonyos rajtaütés...

Első ránézésre ennyi és nem több, Harry fogságban tartja Dracót és kihasználja a helyzetet, de vajon valóban erről van szó? Nos spoiler nélkül nehéz lenne elmesélni, miért is ragadott meg ennyire a történet, de azt azért elárulhatom, az utolsó részlet olyannyira megcsavarja ezt az egyszerű non-con történetnek indult kis novellát, hogy még az én szám is tátva maradt, s bizony repült a könyvjelzők közé VelverBlood kisasszony története. aki nem mellesleg irigylésre méltó gördülékenységgel és érzékletességgel mesél, végig képes elragadni és megtartani az olvasók figyelmét. Az enyémet legalábbis sikerült, s a végén... Hát még igencsak sokáig üldögéltem a gép felett azon gondolkodva, hogy bizony-bizony mennyi sötét arca lehet a szerelemnek.

Aki tehát szereti a nem hétköznapi, kicsit sötét, kicsit kifacsart, mégis megindító szerelmi történeteket, ahol semmi sem az, aminek elsőre látszik, akkor teljes szívvel ajánlom ezt a sötét, gyönyörűen megírt novellát. Egy olvasást mindenképpen megér.

 

A történet leírása:
Draco has been captured by the Ministry after a Death Eater raid. He awaits punishment in his cell, but something is very wrong. 

Akinek sikerült felkeltenem az érdeklődését egy olyan történet iránt, ami sötét és hátborzongató, mégis magával ragadja az embert, az ide kattintva elolvashatja VelvetBlood novelláját.
Figyelem! A korhatár szigorúan 18+, ráadásul a történet kőkemény yaoi és nem kevés non-con szituációt is tartalmaz. Ezt kérlek vegyétek figyelembe, mielőtt a linkre kattintanátok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.